Hjärnarps OL

Änglamilen 2024

Vi har en nyhet att dela med er alla,

För tre år sedan fick dåvarande styrelsen förfrågan om att bemanna upp vissa positioner på Ängelmilen, av olika anledningar valde vi då att tacka nej till bemanningsuppdraget. 2021 blev Änglamilen inställt av pandemi, och 2023 valde arrangören att ställa in då man saknade projektledare och funktionärer.
I förra veckan fick vi frågan av Munka Ljungby innebandyklubb om vi var intresserade av ett ta över hela konceptet och ägarskapet av Änglamilen, då de kommit till insikt att man saknade kompetens för att driva och utveckla detta anrika lopp. Vi bokade ett möte med MIBK för att stämma av ekonomi, sponsorer, marknadsföring, avtal samt andra åtagande. Vi kunde ganska snabbt konstaterade att vår förening just har den kompetens som krävs, och att vi skulle kunna arrangera loppet med ganska få funktionärer genom att göra vissa justeringar på upplägget. Löplopp är ju något som ligger nära vår egen OL-verksamhet, och där vi har lång erfarenhet av att arrangera tävlingar. Vi accepterade erbjudandet från MIBK, vilket betyder att Änglamilen från och med 2024 kommer tas över av Hjärnarps OL.

Vad innebär detta för klubben?
En välbehövlig inkomstkälla, som kommer ge ett positivt tillskott till klubbens kassa för att kunna möte höjda startavgifter och ett större tävlingsdeltagande. För medlemmar innebär det att vi en gång per år (ca 4-6 timmar) hjälpas åt att arrangera detta anrika lopp i Ängelholm.

Vi kommer snart att börja marknadsföra loppet, för att få in så många anmälningar som möjligt. Hjälp oss gärna dela inlägg i sociala medier, prata med bekanta och kollegor för att sprida budskapet.

Har ni några frågor eller funderingar så är det bara att höra av sig till Per Sigbo, Mikael Rubensson, Martin Hansson, Osman Kukish, Erica Höst eller Therese Suokas som är med i arbetsgruppen.
Mvh Arbetsgruppen Änglamilen